woensdag 28 oktober 2015

Vertrouwen

The most expensive thing in the world is trust. It can take years to earn and just a matter of seconds to lose.

Wat is het toch moeilijk om iemand nog te vertrouwen nadat hij of zij je vertrouwen heeft geschaad. Dat je iemand vergeeft maakt nog niet dat je iemand daarna weer kan vertrouwen. Net als een gum is je vertrouwen op een gegeven moment op, want het wordt kleiner en kleiner.
Mensen zullen altijd het vertrouwen breken van andere mensen, maar de HEER zal dat nooit. Hij is de enige die voor 100% te vertrouwen is en nooit of te nimmer je vertrouwen zal schaden. Nooit!

De Bijbel zegt het volgende over vertrouwen op de mens:
Psalm 118:8 (NBV)
Beter te schuilen bij de HEER, dan te vertrouwen op mensen.

De Bijbel zegt het volgende over vertrouwen op de HEER:
1 Johannes 5:14 (NBV)
Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil.

Psalm 37:5-6 (NBV)
Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon.

Het zo fijn te lezen en te weten dat we ALLES aan de HEER kunnen vertellen. En God vertelt het aan niemand door! Als we vertrouwen op de HEER zal hij zoals 1 Johannes 5:14 zegt: naar ons luisteren, als het in overeenstemming is met de wil die Hij voor ons heeft. 

Someone ask me: 
'why is it so hard to trust people?'
I ask them:
'Why is it so hard to keep a promise?'


Een prachtig lied over vertrouwen is: Opwekking 735: Als de berg Sion (klik op de link voor het lied). Liedje is met tekst! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten